Anderlecht kan ook tegen Zulte niet winnen

Anderlecht blijft in een sukkelstraatje. In eigen huis kwam het tegen Zulte Waregem niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Paars-wit laat zo belangrijke punten liggen in de strijd voor play off 1.

Anderlecht-coach Fred Rutten had voor het eerst een basisplaats in petto voor nieuwkomer Bolasie. Ook goudhaantje Verschaeren en Zulj waren van de partij. Dimata was fit genoeg om Santini opnieuw naar de bank te verwijzen. 

De aftrap werd gegeven door RSCA-coryfeeën Mark De Man en Mbo Mpenza, en dat inspireerde vooral Theo Bongonda tot grootse prestaties. De winger van Zulte Waregem dacht na acht minuten de score te openen met een fantastische retro, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust wilde Anderlecht een strafschop na een duw van Pletinckx op Dimata, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Na een zoutloze eerste helft bleef het 0-0.

In de tweede helft startte paars-wit met goede intenties, maar opnieuw was het eerste grote gevaar van Bongonda. Didillon schudde een goede redding uit zijn handschoenen om de 0-1 te voorkomen. Op het uur dreigde de thuisploeg via een vrije trap van Kums, en met nog een kwartier te gaan faalde ook Zulj oog in oog met Bossut. In het slot tekende de Oostenrijker voor de beste mogelijkheid. Na een knappe dribbel spatte zijn schot uiteen op de lat. 

38 punten

Paars-wit heeft nu 38 punten en deelt de zesde plaats met AA Gent. De Buffalo's ontvangen zondagavond nog Moeskroen en kunnen dus nog drie punten uitlopen. STVV is vijfde, met een bonus van vier punten op RSCA.