Deze artiesten maken kans op een Grammy

Kendrick Lamar en Taylor Swift zijn de belangrijkste genomineerden bij de volgende Grammy Awards. De van country naar pop geëvolueerde Taylor Swift, die met haar album ‘1989’ maar liefst 5 keer platinum verzilverde in eigen land, heeft 7 nominaties binnen waaronder die voor beste album en beste song (‘Bad Blood’).

In beide categorieën krijgt ze stevige concurrentie van rapper Kendrick Lamar, goed voor liefst 11 nominaties. De enige die ooit beter deed, was Michael Jackson. Lamars laatste plaat ‘To Pimp A Butterfly’ maakte overigens niet alleen indruk op muzikaal vlak: het deed ook hevige discussies oplaaien over racisme en geweld tegen zwarten in Amerika.

In de meer dan tachtig prijscategorieën vallen daarnaast R&B-artiesten The Weeknd en Drake op, met respectievelijk 6 en 5 nominaties. Vorig jaar mocht Sam Smith de beeldjes voor beste song en beste nieuwkomer ophalen. Beck kaapte dan weer de prestigieuze prijs voor het beste album (‘Morning Phase’) weg. De Grammy’s worden op 15 februari uitgereikt tijdens een gala-avond in Los Angeles.