Van Dijck wachtte 2,5 uur op test en had wellicht meer dan 1,42 promille in bloed

Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck had mogelijk nog meer gedronken dan wat zijn ademtest aanduidde. Er moest namelijk een ander politiekorps opgetrommeld worden om zijn test af te nemen. Dat zegt het parket in Gazet van Antwerpen. De man werd vorige week betrapt op dronken rijden en had 1,42 promille alcohol in zijn bloed.

(Lees verder onder de video)

Het rijbewijs van Kris Van Dijck (N-VA) - de kersverse voorzitter van het Vlaams parlement - is zes uur ingetrokken na een ongeval met blikschade. De N-VA’er legde nadien namelijk een positieve ademtest af. Hij was op de terugweg naar huis na een cafébezoek en had 1,42 promille alcohol in zijn bloed. “Ik schaam me enorm”, reageert Van Dijck. “Dit had nooit mogen gebeuren.” Van Dijck was na een lange werkdag blijven hangen in een plaatselijk café. Op weg naar huis reed hij een aanhangwagen aan. De eigenaar belde de politie. 

Nu blijkt dat de alcoholcontrole bij Van Dijck pas twee en een half uur na zijn aankomst bij de politie gebeurde. Dat komt doordat er een ander politiekorps opgetrommeld moest worden om belangenvermenging door zijn eigen korps te vermijden. Van Dijck had tijdens het ongeval dus wellicht nog meer dan 1,42 promille alcohol in zijn bloed.